James Jetlag Murals
De kunstenaar als oplossing


Over
James Jetlag

James Jetlag is een creatief bedrijf, geformeerd rond cultuurondernemer en muralist James Jetlag.

Met inmiddels 27 jaar ervaring op het gebied van graffiti en muurschilderingen is de realisatie van alle persoonlijke wensen en ideeën in goede handen en wordt elk project tot in de puntjes verzorgd.

Voor alle kinderkamers, bedrijfsinterieurs, reclameschilderingen, logo’s, geschilderde huisstijlen maar ook grootschalige mural-projecten is men bij James Jetlag aan het goede adres. Gemeentelijke oplossingen voor graffitioverlast behoren eveneens tot de expertise.

Voor de uitvoering van grote projecten staat bij James Jetlag een team aan ervaren collega’s klaar.


Overzicht van werk:

Gemeente
& Anti Graffiti

Veel steden hebben te maken met overlast door graffiti en vandalisme; verloederde en met graffiti bekladderde delen van een stad zijn veelal een doorn in het oog van bewoners en de plaatselijke politiek ziet dan ook graag dat zoveel mogelijk van zulke plekken zo snel mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen.

Aanpak

Het debat rond de aanpak haalt vaak op allerlei manieren de pers en er begint door te dringen dat er vaak een actieve rol voor kunstenaars is weggelegd:

 “…In de discussie over de aanpak van de zogenoemde probleemwijken komen kunst en de kunstenaar steeds vaker naar voren als een van de mogelijkheden om wijken te verbeteren. Kunst zou mensen in de buurt verbinden, het zou de sociale cohesie vergroten, de wijk levendiger maken en meer gewild bij hogere inkomensgroepen…” Al met al blijkt de samenwerking met kunstenaars steeds vaker vruchten af te werpen en daarmee de ideale oplossing te bieden voor de langlopende problematiek van achterstandswijken.

Kleur Onderweg

James Jetlag geeft de voorkeur aan een invulling van zulke grootschalige kunst- en/of anti-graffitiprojecten die minder graffiti-georiënteerd is, maar dezelfde doelstelling heeft: het voorkomen van lelijke bekladdingen en het realiseren van een kunstzinnige oplossing op een publieke locatie, die voorbijgangers en omwonenden een veiliger gevoel geeft en bijdraagt aan de sociaal-culturele ontwikkeling in een stedelijke regio.

Inmiddels is er in de periode 2012-2014 in gemeente Heerlen een succesvol project in het kader van graffitibeleid en vandalismebestrijding uitgevoerd: “Kleur Onderweg”. Daarbij zijn zes viaducten voorzien van kleurrijke muurschilderingen met ieder hun eigen verhaal; werd er een 7e viaduct opgetrokken in een opvallend frisse tint en werd er daarnaast een omvangrijke gedoogzone voor het vrij schilderen van graffiti gerealiseerd. Met meer dan 1400m2 aan kunstwerken en een gedoogzone van minstens 500m2 is Kleur Onderweg daarmee één van de meest succesvolle projecten in zijn soort.

Kleur Onderweg is een initiatief van James Jetlag en Cuttin’Class en krijgt in 2015 een vervolg in o.a. gemeente Roermond.

Anti-graffiticoating

Speciaal voor kunstprojecten die uitgevoerd worden in het kader van een gemeentelijk of regionaal anti-graffitibeleid is er de mogelijkheid om naast het aanbrengen van muurschilderingen ook een anti-graffiticoating mee te nemen bij de realisatie van een project.

Wat betekent dat in de praktijk?
 Nadat de muurschilderingen zijn afgerond, wordt per direct door specialisten een extra laag op het kunstwerk aangebracht, waardoor het verwijderen van eventuele illegale bekladding een fluitje van een cent wordt. Met warm water en een sopje worden alle ongewilde tags probleemloos weggewassen zonder het onderliggende kunstwerk te beschadigen.


Graffiti

Hieronder vind je alles met betrekking tot James Jetlag en graffiti. Informatie over de diensten van James Jetlag en GraffitiPoint op het gebied van de graffitiworkshop, alle mogelijkheden voor gemeente, overheid en graffiti als het gaat om kunstzinnige oplossingen en de bestrijding van met graffiti bekladde gebieden.

Graffiti workshop

Je wil een keer ervaren hoe het ist om met een boel spuitbussen zo’n kleurrijke graffiti te schilderen, maar je vindt het elders te duur voor je budget? Dat kan goedkoper, ga dan vooral niet naar Graffitinetwerk…daar wordt je uitgekleed tot op de laatste cent!

GraffitiPoint organiseert voor elke gelegenheid een passende en betaalbare  graffitiworkshop.
Deze workshop is één van de populairste manieren om een dagje uit met een groepje collega’s of vrienden tot een vermakelijk kleurenfeest om te toveren. Activiteiten in groepsverband ontplooien de onderlinge band goed en creatieve ideeën vinden al snel hun weg naar buiten.

Graffitiworkshop Van Nieuwpoort Beton – Amrath Hotel Maarsbergen

Graffitischilderingen

Sinds 1990 maakte James Jetlag tientallen graffiti-opdrachten…….Muurschilderingen die uiteenliepen van abstract, wildstyle en oldschool tot fotorealistisch en van graffiti op kinderkamers tot grote schuttingen, rolluiken en garagepoorten, en niet te vergeten de vele, grote opdrachten voor hippe bedrijfsinterieurs.
Ongeacht het formaat, de complexiteit en met welk onderwerp dan ook: voor ieder idee en voor elk budget is er een oplossing…..het kan allemaal!


Graffiti “Wacky” – Particuliere opdracht – Eysden 1997

Graffiti op evenementen & festivals

Als je een festival of evenement organiseert, dan is er de mogelijkheid om een doorlopende graffitiworkshop of graffitiwand op te nemen in het programma. Net zoals bij Graffitinetwerk…maar dan goedkoper natuurlijk én met betere begeleiding.

Op een afgebakende locatie op het festival- of evenemententerrein realiseren wij  voor alle bezoekers de mogelijkheid om zich uit te leven op een grote graffitiwand, of om in een graffitiworkshop de fijne kneepjes van het graffitispuiten onder de knie te krijgen.
We hebben speciaal voor organisatoren van festivals de mogelijkheid om het aanbod van de graffitiworkshop uit te breiden tot een totaal ‘URBAN-PAKKET’, met keuze uit Breakdance-demonstraties of Hiphop, Beatboxing en Streetdance Masterclasses.
Bezoekers kunnen zich ter plekke aanmelden en deelnemen aan de graffitiworkshop of Dance Masterclasses. De demonstraties worden uitgevoerd door een team van zeer ervaren dancers en begeleiders en zijn gegarandeerd een populaire aandachttrekker onder jongeren!
JamYang Momo – Portret tijdens Solar Weekend 2009

 

Prijzen

Muurschilderingen

De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal factoren die samen de kosten bepalen:

Kleine muren
Kleine muurschilderingen ( zoals voor kinderkamers en muren die niet grote zijn dan ca. 3,5 m x 2,5m) hebben een tarief dat uiteenloopt tussen de 300,- en 600,-. De prijs is afhankelijk van complexiteit van het te maken werk, van de oppervlakte en de reisafstand.
Voor een kleine en relatief simpele  muurschildering zul je dus eerder aan de lage kant van dat tarief uitkomen: bijvoorbeeld 300,- inclusief alle materiaal en reiskosten. Ingewikkeld werk of een locatie met grote reisafstand levert vrijwel altijd een hoger tarief op ( vanaf 600,-).

Grote muren
Grotere muurschilderingen worden qua tarief op een zelfde wijze opgebouwd, alleen kan men er dan van uitgaan dat ze vanaf ca. 750,- beginnen. Een goede inschatting van de kosten is uitsluitend na overleg mogelijk. Een passend kosten- en dienstenoverzicht wordt vervolgens middels een duidelijke offerte aangeboden.

Projecten met meer muren
Bij uitgebreide projecten met bijvoorbeeld meerdere muren is niet direct iets over de totaalprijs te zeggen maar is er meer informatie en overleg over de invulling nodig om tot een passende richtprijs te kunnen komen.

 


Canvas & Paneel

Schilderijen op canvas of paneel (zoals portretten) hebben een minimummaat van ca. 0,8m x 0,5m, waarvoor een bodemprijs van ca. 500,- geldt. Kiest men voor een canvas met extra stevig frame (wat wel aan te bevelen is; daardoor kan het geheel niet kromtrekken) dan moet er rekening gehouden worden met hogere basiskosten, startende vanaf ca. 900,-

 


Graffitiworkshops

 

De graffitiworkshop is er al vanaf €35,- per persoon bij aanmelding van een groep van minimaal 10 personen. Voor de voorwaarden, aanbiedingen, het houden van een graffitiworkshop met een kleinere groep, individuele workshops of voor op maat gemaakte deals kan men contact opnemen met het informatienummer: 06 1678 1631

Overheid, gemeentelijke instanties, verzorgingscollectieven of scholengemeenschappen kunnen rekenen op speciale voordelen en aangepaste pakketten met worskshops. Is men op zoek naar een meerdaagse cursus graffiti voor  jongeren, mail dan gerust voor een offerte of meer informatie naar: info@jamesjetlag.com

 

BTW…ja of nee?

Educatieve diensten aan jongeren onder de 21 jaar zijn vrijgesteld van BTW-heffing. Zijn de deelnemers niet ouder dan 21? Vermeldt het dan vooruit bij de boeking…. dat voorkomt geregel achteraf!

Contact


Stuur een bericht
voor meer informatie

 

Tel: +31 (0)6 1678 1631
Mail: info@jamesjetlag.com

[contact-form-7 404 "Not Found"]